Новини

“Розхід палива на трасі був 13,5 л/100 км, а після встановлення системи став 11,3 л/100 км”, – власник Volkswagen Touareg про водневу систему

4 Червня 2023

Пан Василь встановив водневу систему на свій Volkswagen Touareg ще минулого року. Монтаж власник кросовера робив сам. У Hydroxy він придбав водневу систему 6.0. Оскільки автомобіль має об'єм 3.0, але їздить на дизелі, де рекомендовано додаткову подачу повітря, систему придбав з більшою потужністю.

Про монтаж та враження від їзди з водневою системою пан Василь розповів і нам.

  • Пане Василю, у вас потужний кросовер. Якщо не помиляюся, він має 262 кінські сили. Чому ви вирішили встановити водневу систему?

Так, ви абсолютно праві. 262 к.с. Це хороший 3-літровий дизель, який має і потужність, і силу, і розгін. Авто я купив 6 років тому. Воно з 2015 року, було в одного власника. Я другий. І за всі роки скарг чи зауважень до роботи не було. 

Але в технічних характеристиках вказано розхід місто 12 л/100 км, траса - 9 л/100 км, а змішаний цикл - 10 л/100 км. У мене розхід став більшим. Автомобіль брав 13,5 л/100 км на трасі. Майстри казали про різні причини, шукали, змінювали запчастини, але то не допомагало.

  • Тобто ваша єдина скарга до авто був збільшений розхід палива?

Не тільки. Це те, що явно видно. Усі інші зміни були більше бездоказовими, по відчуттях. Автомобіль став в'ялим. Мене зрозуміють автомобілісти, особливо коли ти вже довго сидиш за кермом і знаєш, як автомобіль мав би реагувати на педаль газу, як відповідати на рух керма. А тут наче пасивність. Ніби машина втомилася від життя (сміється).

  • А коли ви встановили водневу систему поведінка кросовера змінилася?

Так, практично одразу. Автомобіль легше почав набирати швидкість, знову легко маневрує, я відчуваю, що він наче ожив після сплячки.

  • А водневу систему ви монтували самостійно. Чи не було з цим труднощів?

Я з автомобілями раніше контактував тільки як водій. Досвіду щось там крутити чи змінювати у мене не було. Але я сам з Полтави, до Львова їхати мені було не дуже зручно. Тому мені систему відправили поштою. Сказали, що можна самому встановити, от я і зробив. Складно завжди на етапі початку, тому я часто дзвонив до майстрів на сервіс. Але вони були дуже терплячі, допомагали мені і дистанційно, і через відеозв'язок.

розміщення водневої системи під капотом
Розміщення баку-сепаратора та блоку управління під капотом Volkswagen Touareg
  • А були у вас сумніви перед придбанням системи?

Звісно, що так! Я з моїм автомобілем вже 6 років, а про цю систему почув вперше (сміється). Як тут не засумніватися? Але почитав інформацію, поспілкувався з менеджером, зважив усі за і проти і наважився. І зараз дуже радий, що таки наважився. Зараз я всім знайомим рекомендую теж встановити систему. Бо це дуже сильно відчувається на їзді: коли сидиш за кермом і автомобіль їде як колись, це відчуття неперевершені!

Отримати консультацію про придбання водневих систем можна за номером +380678839028. Завітати на СТО особисто можна за адресою: Львів, с. Підбірці, вул. Тракт Глинянський, 29 або дізнатися більше на сайті hydroxy.com.ua.

Більше новин

Контакти

Головне представництво

Львів, с. Підбірці

вул. Тракт Глинянський, 29

Пн-Сб: 9:00 – 20:00
Нд: Вихідний

Контакти партнерів в інших містах тут

Ми у соцмережах: